Eerste hulp cursussen

Heb jij je weleens afgevraagd wat je zou doen als er iemand voor je ogen door de knieën zou zakken? Weet jij wat je moet doen als iemand een kwallenbeet heeft? Zorg dat je weet wat je kan doen en meld je aan voor een van de eerste hulp cursussen bij het Duikhuis. Je krijgt les van instructeurs met praktijkervaring.

Reanimatie & eerste hulp

Deze cursus is gericht op duikers, die hun buddy willen helpen in geval van nood. Je leert reanimeren en een AED gebruiken, zodat de duiker meer kans van overleven heeft. Daarnaast leer je de symptomen te registeren zodat een hulpverlener sneller een oordeel kan geven over de toestand van de duiker. Tenslotte leer je eerste hulp te bieden bij bloedingen, breuken, onderkoeling, hyperventilatie, enzovoort.

Tijdens de praktijk oefen je alle handelingen met een reanimatiepop, AED simulator of een buddy. Wanneer je de PADI Rescue cursus gaat volgen is een reanimatie & eerste hulp diploma een vereiste.

Deze cursus duurt 3 dagdelen.

Kosten: v.a. € 149,- per persoon.

MEER INFO

Zuurstof toedienen

Deze cursus is gericht op duikprofessionals of duikers in afgelegen gebieden. Je leert hoe je op een veilige manier zuurstof kan toedienen bij een bewusteloze duiker of een duiker bij bewustzijn.

Tijdens de praktijk leer je de zuurstofset in elkaar te zetten, om te gaan met de verschillende maskers en beademingsmethoden en dit te combineren met een reanimatie.

Voorwaarde voor deelname is een geldig diploma (niet ouder dan 24 maanden) voor reanimatie.

Deze cursus duurt 1 dagdeel.

Kosten: v.a. € 109,- per persoon.

MEER INFO

Gevaarlijke zeedieren

Deze cursus is gericht op duikers in afgelegen gebieden. Je leert gevaarlijke zeedieren en hun eventuele verwondingen te herkennen, de beste manier van eerste hulp toe te passen en hulpdiensten in te schakelen wanneer noodzakelijk.

Tijdens de praktijk voer je diverse eenvoudige handelingen uit aan de hand van gesimuleerde verwondingen.

Voorwaarde voor deelname is een geldig diploma (niet ouder dan 24 maanden) voor het toedienen van zuurstof.

Deze cursus duurt 1 dagdeel.

Kosten: v.a. € 109,- per persoon.

MEER INFO

Neurologische beoordeling

Deze cursus is gericht op duikprofessionals of duikers in afgelegen gebieden. Je leert de neurologische reacties van een duiker (bij herhaling) te registreren, zodat jij of een hulpverlener sneller een oordeel kunnen geven over de potentiële duikverwondingen.

Tijdens de praktijk voer je diverse eenvoudige testen uit aan de hand van een neurologisch controleformulier.

Voorwaarde voor deelname is een geldig diploma voor het toedienen van zuurstof (niet ouder dan 24 maanden) .

Deze cursus duurt 1 dagdeel.

Kosten: v.a. € 109,- per persoon.

MEER INFO

Reanimatie & zuurstof toedienen

Deze cursus is gericht op toezichthouders in zwembaden, zwemdocenten en duikleiders in het buitenwater, die hun bezoekers of cursisten willen helpen in geval van nood. Je leert reanimeren en een AED gebruiken, zodat de zwemmers of duikers meer kans van overleven hebben in geval van nood. Je leert dit ook voor minderjarigen. Én je leert hoe je op een veilige manier zuurstof kan toedienen.

Tijdens de praktijk oefen je alle handelingen met een reanimatiepop, AED simulator of een buddy. Je leert de zuurstofset in elkaar te zetten, om te gaan met de verschillende maskers en beademingsmethoden en dit te combineren met een reanimatie.

Deze cursus duurt 2 dagdelen.

Kosten: v.a. € 129,- per persoon.

MEER INFO

Eerste hulp voor duikers

Deze cursus is gericht op duikprofessionals of duikers in afgelegen gebieden, die direct eerste hulp willen bieden in uiteenlopende situaties én al een diploma hebben voor reanimatie en eerste hulp. Het is een combinatie van de cursussen zuurstof toedienen, gevaarlijke zeedieren en neurologische beoordeling.

Voorwaarde voor deelname is een geldig reanimatie en eerste hulp diploma (niet ouder dan 24 maanden) .

Deze cursus duurt 3 dagdelen

Kosten: v.a. € 209,- per persoon.

MEER INFO

Alle eerste hulp cursussen

Deze cursus is gericht op duikprofessionals of duikers in afgelegen gebieden, die direct eerste hulp willen bieden in uiteenlopende situaties én nog geen reanimatie en eerste hulp diploma hebben. Het is een combinatie van de cursussen reanimatie, eerste hulp, zuurstof toedienen, gevaarlijke zeedieren en neurologische beoordeling. Je leert en oefent ook hoe de reanimatie bij kinderen en baby’s gaat.

Deze cursus duurt 6 dagdelen.

Kosten: v.a. € 399,- per persoon.

MEER INFO

DAN instructeur – eerste hulp bij (duik)ongevallen

In deze cursus leer de onderwijsmethode & -filosofie kennen van Divers Alert Network (DAN) en je leert de specifieke onderwijsrichtlijnen voor de cursussen Basic Life Support (reanimatie) plus de variant voor kinderen en baby’s, Automated Extended Defibrillator (AED) en First Aid (eerste hulp).

De praktijk bestaat uit het leren voorbeeldig voordoen van alle vaardigheden, die cursisten van jou gaan leren.

Er is ook een uitgebreide variant waarbij je ook de cursussen zuurstof toedienen, gevaarlijke zeedieren en neurologische beoordelingen mag geven.

Deze cursus duurt 4 dagdelen (basis) of 8 dagdelen voor alle cursussen. Voorwaarde is dat je een brevet hebt van de gelijknamige cursussen.

Kosten: v.a. € 299,- of € 499,- per persoon.

MEER INFO

fb-icontw-iconli-icon