Onderwater de weg vinden

Onderwater de weg vinden onder alle omstandigheden is meer dan het aflezen van een kompaskoers. Op je gemak zwem je naar de plaats die jij aan je buddy gaat laten zien en vervolgens kom je weer boven water precies op de plaats waar je het water uit kan. In deze specialiteit leer de vaardigheden, die alle duikgidsen elke weer toepassen.

Specialty

Navigatie specialist

206,-

Navigatie
In een weekeinde leer jij navigeren onder water.

Binnenkort beschikbaar

Theorielessen
De theorielessen zijn online via e-learning van PADI. Je kunt deze lessen doen waar en wanneer je maar wilt. Vragen beantwoorden we graag online of tijdens de praktijklessen. De e-learning van deze specialty is ook in het Nederlands beschikbaar.

Zwembad
Voor deze specialty is geen zwembadles. Je krijgt een introductie in het gebuik van het kompas op de kant bij de duiklocatie voordat je het water in gaat.

Buitenwaterduiken
Je maakt 3 duiken verdeelt over 2 dagen. Voor en na de duik is er een briefing en debriefing door de instructeur. Na afloop noteer je de duikervaringen in je logboek.

Geen curssusen beschikbaar, binnenkort weer beschikbaar
Vraag over een cursus? Stel hem hier.

Deelname aan de cursus
Als je je wilt inschrijven voor de cursus, dan is het belangrijk 3 groene vinkjes te kunnen plaatsen bij:
– ik heb een PADI Open Water of gelijkwaardig brevet (b.v. 1* NOB)
– ik ben fit genoeg om te mogen duiken, bekijk hier het formulier dat je hierbij helpt
– ik houd me aan bepaalde regels voor mijn en andermans veiligheid, bekijk hier de formulieren

De PADI specialties bestaan uit twee of drie onderdelen.

1. Theorie
In de PADI e-learning omgeving leer je de specifieke kennis, die bij een specialty hoort. Vragen kan je altijd stellen aan onze instructeurs, die je graag uitleg geven. De meeste cursisten zijn ongeveer 2 tot 4 uur bezig om alle theorie door te nemen. Alle e-learning is in het engels beschikbaar en een groot aantal specialties ook in het Nederlands of andere talen.

2. Zwembadduiken
Bij een aantal specialties introduceren we de nieuwe vaardigheden of uitrusting in het zwembad, zodat je in het buitenwater je beter kan concentreren op de omstandigheden in combinatie met je nieuwe vaardigheden.

3. Buitenwaterduiken
Tijdens de buitenwaterduiken breng je de specifieke vaardigheden in de praktijk.

De duiklessen
Tijdens de praktijklessen krijg je les van een PADI professional, die gespecialiseerd is in dit onderdeel. Na een duidelijke uitleg over de oefeningen en de specifieke uitrusting ga je met een kleine groep cursisten onder water. Na de les is er een debriefing en schrijf je de nieuw geleerde vaardigheden in je logboek.

De theorie leer je thuis of onderweg in de PADI e-learning omgeving. Voor aanvang van de cursus is er een online bijeenkomst om vragen over de theorie te beantwoorden en een vooruitblik te geven van de lesdag(en).

Duikuitrusting
Tijdens de PADI specialty cursus is het gebruik van de lood en verse lucht inbegrepen. Wanneer je zelf nog geen basisuitrusting hebt dan kan je deze bij het Duikhuis huren. De basisuitrusting bestaat een master, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest, duikfles en wetsuit. In het zwembad krijg je een 3mm shorty aan, in de Vinkeveense plassen krijg je een 7mm longy om je warm te houden. De specifieke uitrusting voor de specialty neemt het Duikhuis mee.

Het is niet verplicht maar wel erg fijn om je eigen duikuitrusting te hebben. Op de website van onze partner Sublub heb je een ruime keuze.

Locatie
Voor de duiken in het buitenwater gaan we naar de Vinkeveense plassen, het Grevelingenmeer of de Oosterschelde in Zeeland. Als je geen eigen vervoer hebt is het misschien wel mogelijk om met iemand mee te rijden. De eventuele binnenduiken zijn in het zwembad en afhankelijk van de locatie waar jij reserveert. We geven les in Amsterdam (de Mirandabad), Nieuwegein (zwembad Merwestein) en Rotterdam (zwembad IJsselmonde).

Reserveren
Reserveer makkelijk en direct voor jezelf of voor een groep vanaf 4 personen. Doorloop de inschrijving en na betaling wordt je reservering bevestigt.

Kortingspassen & vouchers
200bar clubleden en ‘early birds’ (meer dan 6 weken vooraf) en groepen vanaf 4 personen krijgen korting, welke zichtbaar komt bij het afrekenen. Heb jij een kortingspas of voucher dan kan je deze bij het afrekenen invoeren. Vervolgens verschijnt de prijs, die jij nog moet betalen.

We zien je binnenkort, onder water!