Alles over de 200bar! club

Een club voor al je duikavonturen in Nederland en daarbuiten: 200bar! Dit is de duikclub die bij het Duikhuis hoort. Interessant en voordelig voor alle duikers die willen duiken in Nederland en het buitenland. Geweldig als jij ook lid wordt!

Lidmaatschap
Het 200bar lidmaatschap kost € 14 per maand en je kan je inschrijven als je 15 jaar of ouder bent. Verder ben je in het bezit van een internationaal erkend duikbrevet om deel te nemen aan de duikactiviteiten. Snorkelaars beschikken over zwemdiploma A en B of snorkeldiploma A en Freedivers zijn in bezit van een internationaal erkend Free Dive basis brevet. Alle activiteiten beoefen je samen met een gebrevetteerde buddy. Zelf heb je geen buddy nodig om bij de club te horen, wij hebben er genoeg!

Voordelen voor leden

  • Gratis toegang tot de zwembaden – als het Duikhuis er duikt – om zelfstandig te duiken of te snorkelen
  • Toegang tot de 200bar clubactiviteiten tegen een gereduceerd tarief
  • 40% korting op de huur van duikmaterialen bij het Duikhuis
  • 40% korting op het vullen van duikflessen bij Sublub Rotterdam
  • 1x per jaar inspectie & afstellen duikautomaat door een gecertificeerde specialist bij Sublub Rotterdam
  • 1x per jaar een review/opfrisles in het zwembad bij het Duikhuis

Bekijk hier de planning van alle activiteiten in 2024. De actuele planning kun je vinden op de specifieke Dutch DiveExpeditie Dahab of Expeditie Zeeland pagina’s.

Je bent uiteraard ook welkom om mee te duiken als je geen lid bent van de 200bar! club.

Veel gestelde vragen

Deelname aan de 200bar duikclub
Als je je wilt inschrijven voor de duikclub, dan is het belangrijk 3 groene vinkjes te kunnen plaatsen bij:
– ik heb een duikbrevet waarbij je zelfstandig mag duiken b.v. 1* NOB, SSI of Padi
– ik ben fit genoeg om te mogen duiken, bekijk hier het formulier dat je hierbij helpt
– ik houd me aan bepaalde regels voor mijn en andermans veiligheid, bekijk hier de formulieren

Mocht je een langere tijd niet gedoken hebben of weinig ervaring met duiken in Nederland dan  is het verstandig om vooraf een opfriscursus te boeken. Dan herhaal je in het zwembad alle basisvaardigheden voor het duiken. Mocht je geen ervaring hebben met duiken in Nederland, maak dan vooraf een paar Dutch Dives, zodat je meer leert tijdens deze cursus.

Duikuitrusting
Clubleden kunnen duikmaterialen huren met 40% korting. De basisuitrusting bestaat een masker, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest, duikfles en wetsuit. In het buitenwater krijg je een 7mm longy om je warm te houden.

Het is niet verplicht maar wel erg fijn om je eigen duikuitrusting te hebben. Op de website van onze partner Sublub heb je een ruime keuze.

Vervoer naar de duiklocaties
We spreken altijd af bij de duiklocaties om elkaar te ontmoeten. We stimuleren carpoolen en wanneer je geen vervoer hebt op een dag dan lukt het vaak om samen met iemand uit de buurt mee te rijden.

Inschrijven voor activiteiten
Voor de diverse activiteiten kan je op de website inschrijven. Vaak zijn er extra opties zoals het reserveren van een gids of catering waar kosten aan verbonden zijn. Deze kan je ook direct op de website reserveren en betalen.

Kortingspassen & vouchers
200bar clubleden krijgen korting bij het afrekenen, welke zichtbaar komt bij het afrekenen. Heb jij een kortingspas of voucher dan kan je deze bij het afrekenen invoeren. Vervolgens verschijnt de prijs, die jij nog moet betalen.

We zien je binnenkort, onder water!