Reserveer jouw Expeditie Dahab 2024

Eat, sleep, DIVE, repeat …  in het warme, blauwe water van de Rode Zee. Hier je eerste duiken maken, nog meer duiken maken, speciale vaardigheden leren of oneindig genieten van het onderwaterleven. Duiken in Dahab is overzichtelijk en altijd onder begeleiding van lokale gidsen.

Je slaapt en ontspant in The Bridge, een boutique resort, in het centrum van Dahab. Het duikcentrum in het resort heeft alle faciliteiten om het duiken comfortabel te maken. De gidsen zijn ervaren en spreken goed Engels en soms zelfs Nederlands. Er is ook altijd Nederlandse staff vanuit het Duikhuis aanwezig om de expeditie in goede banen te leiden.

De expedities in het voor- en najaar zijn geschikt voor alle niveau’s van duikers. Ook als je nog geen ervaring hebt en het hier wilt leren. Of ga je graag mee met je buddy om te snorkelen en te zwemmen?

Het is mogelijk om één of meerdere weken mee te gaan op de expeditie. Na het reserveren geef je gemakkelijk aan of je nog een week aansluitend wilt blijven.

Wil je meer informatie over Expeditie Dahab? Bekijk dan onze informatiepagina voor alle uitgebreide informatie. Vragen? Neem gerust contact op! 

Gebrevetteerde duikers en niet duikers

Expeditie Dahab – Guided Dives

89,-

Als 200bar Lid 79,-

Duik met ons mee in Dahab, Egypte

Inclusief

• Begeleiding door het Duikhuis

Exclusief 

• Vlucht naar Sharm el Sheik
• Overnachtingen The Bridge
• Eten en drinken buiten The Bridge
• Begeleide duiken en huur duikmateriaal na de cursus

Bekijk de beschikbaarheid
Leren duiken in Egypte

Expeditie Dahab – Open Water Cursus

89,-

Als 200bar Lid 79,-

Haal je Open Water brevet in Egypte en maak je wereld 2x zo groot

 

Inclusief

• Toegang tot SSI e-learning en aanvraag brevet
• Zwembadtraining in Utrecht, Amsterdam of Rotterdam (5 uur verdeeld over 2 middagen of 4 avonden)
• 4 buitenwaterduiken in Dahab
• Huur duikmateriaal tijdens de cursus
• Begeleiding door het Duikhuis

Exclusief

• Vlucht naar Sharm el Sheik
• Overnachtingen the Bridge
• Eten en drinken buiten the Bridge
• Begeleide duiken en huur duikmateriaal na de cursus

Bekijk de beschikbaarheid
Meer leren duiken in Egypte

Expeditie Dahab – Advanced Open Water

89,-

Als 200bar Lid 79,-

Haal je Advanced Open Water Brevet in Egypte

 

Inclusief

• Toegang tot SSI e-learning en aanvraag brevet
• 5 adventure duiken in Dahab
• Begeleiding door het Duikhuis

Exclusief

• Vlucht naar Sharm el Sheik
• Overnachtingen The Bridge
• Eten en drinken buiten The Bridge
• Begeleide duiken en huur duikmateriaal na de cursus

 

Bekijk de beschikbaarheid
Vraag over een cursus? Stel hem hier.

Deelname aan expeditie Dahab
Als je je wilt inschrijven voor deze expeditie dan is het belangrijk 3 groene vinkjes te kunnen plaatsen bij:
– ik ben fit genoeg om te mogen duiken, bekijk hier het formulier dat je hierbij helpt
– ik houd me aan bepaalde regels voor mijn en andermans veiligheid, bekijk hier de formulieren
– ik ben bezig met mijn duikcursus óf ik heb een geldig duikbrevet om zelfstandig te duiken bijvoorbeeld 1* NOB, SSI of PADI

Mocht je een langere tijd niet gedoken hebben dan is het verstandig om vooraf een opfriscursus te boeken. Dan herhaal je in het zwembad alle basisvaardigheden voor het duiken.

Veiligheid
De duiken in Egypte zijn altijd onder begeleiding van een gids, die vooraf een duidelijke briefing geeft over de duiklocatie en het onderwaterleven. Uiteraard stemmen we de duiklocaties af op jouw ervaringsniveau. Er zijn altijd zuurstof en EHBO materialen mee en de gidsen weten ook hoe ze daar mee om moeten gaan.

Gids
We duiken in kleine groepen met voor iedere groep een gids (maximaal 8 duikers per groep). De gids geeft praktische ondersteuning in- en onderwater, geeft de gewenste duikroute aan en laat je de diversiteit van het onderwaterleven ter plaatse zien.

Heb je liever een privé gids, omdat je dan meer op je gemak bent? Bij het duikcentrum kan je dit een dag vooraf aangeven en dan gaat er een persoonlijke gids mee.

Buddy
Ook wanneer je zelf geen buddy hebt dan kan je natuurlijk mee met de expeditie. Op locatie ‘matchen’ we je met een buddy met ongeveer dezelfde duikervaring.

Duikuitrusting
Wanneer je zelf nog geen duikuitrusting hebt dan kan je deze ter plaatse huren. Om de juiste maat te reserveren hebben we je lengte, gewicht en schoenmaat nodig. Het is niet verplicht maar wel erg fijn om je eigen duikuitrusting te hebben. Op de website van onze partner Sublub heb je een ruime keuze.

Buitenwaterduiken
Het duiken in de golf van Akaba is aangenaam warm. In april is de watertemperatuur ongeveer 24 graden Celsius en in november ongeveer 28 graden Celsius.

Je gaat meestal met een pick-up auto naar de duiklocatie, duikuitrusting achterin (je rijdt niet zelf :-). Ter plaatse is er meestal een Bedoeïen tent waar we neerstrijken en wat kunnen eten en drinken tussen de duiken in. Je maakt meestal 2 duiken per dag (als je zin hebt) vanaf de kant. Soms plannen we een excursie met een boot naar een duiklocatie, die je anders moeilijk kan bereiken. Deze is altijd optioneel.

Duiklocatie(s)
Het dorp van Dahab ligt in een baai waar diverse duiklocaties zijn. De huislocatie van The Bridge is slechts 30m lopen vanaf het resort. Ten noorden en zuiden van Dahab zijn veel duiklocaties, die in minder dan een half uur te bereiken zijn met de pick-up auto. Je duikt vanaf de kant en tussen de duiken door rust je uit bij een van de vele Bedoeïententen.

In totaal kent de Dahab regio meer dan 30 duiklocaties. Bijna alle duiklocaties zijn voor meerdere ervaringsniveau’s geschikt.

Voor de liefhebbers maken we ook excursies naar het natuurgebied Ras Mohammed (2 uur rijden), het wrak de Thislegorm (4 uur varen vanaf Sharm-el-Sheikh) of bootduiken bij het zuidelijk gelegen Gabr-el-Bint (1 uur varen vanaf Dahab).

Accommodatie
The Bridge is een boutique resort met 12 kamers, welke rondom een zwembad liggen. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer en toilet. Op de kamer een fan en airco, een koelkast en een kluis. Er zijn tweepersoonsbedden of twee bedden in iedere kamer, op verzoek kan er een derde bed bij.

De prijs van de accommodatie betaal je ter plaatse bij The Bridge en is niet inbegrepen in de boeking.

Eten & drinken
In The Bridge kan je dagelijks genieten van een ontbijt zoals de pannenkoeken met banaan en chocola.  Gedurende de hele dag kleine gerechten of lunch bestellen. Koffie, thee en bronwater is de hele dag gratis beschikbaar.

In de avond kan je eten bij de meer dan honderd restaurants van Dahab. In verhouding tot Nederland is eten in een restaurant goedkoop.

Vlucht & visum
The Bridge haalt je op bij het vliegveld van Sharm-el-Sheikh. De vlucht vanuit Nederland boek je zelf en is niet inbegrepen in de bovengenoemde prijs. Alles wat we willen weten is wanneer je vlucht aankomt en wanneer je weer terug vliegt. Uiteraard brengt The Bridge je ook weer terug naar het vliegveld van Sharm-el-Sheikh.

Een visum is meestal niet nodig. Wanneer je korter dan 15 dagen blijft en niet naar andere locaties in Egypte gaat dan heb je geen visum nodig. Een visum voor 30 dagen kan je kopen bij aankomst op het vliegveld van Sharm-el-Sheikh en kost $25,-. Deze regels en prijs kunnen onverwacht veranderen. We houden je op de hoogte van wijzigingen.

Reserveren
Reserveer makkelijk en direct voor jezelf. Doorloop de inschrijving en na betaling wordt je reservering bevestigt.

Kosten, kortingspassen & vouchers
In de kosten zijn alleen inbegrepen de duikcursus (Open Water of Advanced Open Water) en de begeleiding ter plaatse door het Duikhuis. Uiteraard reserveren we de accommodatie op het moment van boeken. 200bar! clubleden krijgen korting. Deze is zichtbaar bij het afrekenen.

De kosten voor de accommodatie en de begeleide duiken betaal je ter plaatse bij The Bridge en zijn niet inbegrepen. De huur van je duikuitrusting betaal je ook ter plaatse. Tijdens de cursus is de huur inbegrepen. De actuele prijzen vind je op de website van The Bridge. Je kunt rekening houden met een richtprijs van €585 p.p.w. (tweepersoonskamer) en €720 p.p.w. (eenpersoonskamer) – inclusief 10 duiken, overnachtingen en ontbijt.

De vlucht boek je ook zelf en is niet inbegrepen bij de kosten. Er zijn enkele luchtvaartmaatschappijen, die rechtstreeks vliegen naar Sharm-el-Sheikh, kijk bijvoorbeeld bij TUI of EASYjet, de vliegvelden van vertrek variëren en kunnen Amsterdam, Eindhoven of Brussel zijn. Vluchten via Istanbul met AirTurkey of Pegasus sluiten goed aan. En er zijn meer mogelijkheden. De prijzen variëren per dag.

We zien je graag in Dahab, onder water!