Veiliger duiken voor jezelf en andere leer je bij de Rescue Diver

Leren hoe je andere duikers kunt helpen door het vroegtijdig herkennen van problemen en redden in geval van nood? In de rescue cursus leer je nieuwe vaardigheden en deze geven je weer meer zelfvertrouwen onder water. Uiteraard is het een heel nuttige cursus, maar ook een heel leuke! Jij weet straks hoe te handelen in een noodsituatie.

Vinkeveen

Rescue Diver

399,-

Leren hoe je andere duikers kunt helpen door het vroegtijdig herkennen van problemen en redden in geval van nood? In de rescue cursus leer je nieuwe vaardigheden en deze geven je weer meer zelfvertrouwen onder water. Uiteraard is het een heel nuttige cursus, maar ook een heel leuke! Jij weet straks hoe te handelen in een noodsituatie.

Theorieles
De theorielessen zijn online via e-learning van PADI. Je kunt deze lessen doen waar en wanneer je maar wilt. Vragen beantwoorden we graag online of tijdens de praktijklessen.

Zwembasles
In twee zwembadsessies of één lange zwembadsessie leer en oefen je de reddingsvaardigheden met een instructeur.

Buitenwaterduiken
Je maakt vier duiken verdeelt over twee dagen. Je oefent de reddingsvaardigheden in het buitenwater en je krijgt twee realistische reddingsscenario’s die je zelfstandig gaat oplossen. Natuurlijk is de duikinstructeur in de buurt en kijkt deze met je mee.

*Let op: voor het doen van deze cursus heb je een certificaat in EHBO en Reanimatie dat niet ouder is dan 24 maanden.

Bekijk de beschikbaarheid
Vinkeveen

Rescue Diver Update

169,-

Ben je al rescue diver en ben je toe aan een herhaling? Draai dan mee met een Recue cursus en fris jouw reddingsvaardigheden op.

Zwembasles (optioneel)
In twee zwembadsessies of één lange zwembadsessie draai je mee met een groep rescue cursisten en fris je de reddingsvaardigheden op.

Buitenwaterduiken
Je maakt vier duiken verdeelt over twee dagen. Je oefent weer de reddingsvaardigheden in het buitenwater en het doet mee met het zelfstandig oplossen van de reddingsscenario’s in het buitenwater.

Bekijk de beschikbaarheid
Vraag over een cursus? Stel hem hier.

Deelname aan de cursus
Als je je wilt inschrijven voor de cursus, dan is het belangrijk te voldoen aan de volgende vinkjes:
– ik heb een Advanced Open Water Diver brevet of gelijkwaardig certificaat
Ik ben in het bezit van een EHBO met Reanimatie brevet of ander bewijs van training niet ouder dan 2 jaar
– ik ben fit genoeg om te mogen duiken, bekijk hier het formulier dat je hierbij helpt
– ik houd me aan bepaalde regels voor mijn en andermans veiligheid, bekijk hier de formulieren

De PADI Rescue Diver cursus bestaat uit drie onderdelen.

1. Theorie
In de PADI e-learning omgeving leer je de basisbeginselen van het duiken. Vragen kan je altijd stellen aan onze instructeurs, die je graag uitleg geven. De meeste cursisten zijn 5 tot 10 uur bezig om alle theorie door te nemen.

2. Zwembadduiken
In het beschutte water van het zwembad leer je de reddingsvaardigheden. Je gaat tenminste 2 uur onder water zijn.

3. Buitenwaterduiken
Tijdens de buitenwaterduiken breng je de geleerde reddingsvaardigheden in de praktijk en ga je deze oefenen in twee reddingsscenario’s.

EHBO en Reanimatie certificaat
Voor de rescue cursus is het verplicht om in het bezit te zijn van een EHBO en reanimatie of gelijkwaardig certificaat dat niet ouder is van 24 maanden. Als je niet in het bezit bent hiervan dan kun je bij ons de BLSD/FA cursus volgen. Deze graag apart te boeken middels deze link.
Duikuitrusting

Tijdens de PADI Rescue Diver cursus is het gebruik van het lood en verse lucht inbegrepen. Wanneer je zelf nog geen basisuitrusting hebt dan kan je deze bij het Duikhuis huren. De basisuitrusting bestaat een master, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest, duikfles en wetsuit. In het zwembad krijg je een 3mm shorty aan, in de Vinkeveense plassen krijg je een 7mm longy om je warm te houden. De specifieke uitrusting voor de specialty neemt het Duikhuis mee.

Het is niet verplicht maar wel erg fijn om je eigen duikuitrusting te hebben. Op de website van onze partner Sublub heb je een ruime keuze.

Locatie
De binnenduiken zijn in het zwembad en afhankelijk van de locatie waar jij reserveert. Voor het duiken in het buitenwater gaan we naar de Vinkeveense plassen. Als je geen eigen vervoer hebt is het misschien wel mogelijk om met iemand mee te rijden.

Een introductieduik maak je in helder water waar je in het begin ook kan staan, kortom een zwembad. Waar jij de eerste keer onder water gaat, is aan jou: De Mirandabad in Amsterdam, sportcomplex Merwestein in Nieuwegein of zwembad IJsselmonde in Rotterdam.

Reserveren
Reserveer makkelijk en direct voor jezelf of voor een groep vanaf 4 personen. Doorloop de inschrijving en na betaling wordt je reservering bevestigt.

Kortingspassen & vouchers
Heb jij een kortingspas of voucher dan kan je deze bij het afrekenen invoeren. Vervolgens verschijnt de prijs, die jij nog moet betalen.

We zien je binnenkort, onder water!