Geef je leven de diepgang, die het verdient!

Spelende dolfijnen in turquoise wateren. Enorme roggen in een blauwe zee. Wrakken op diepte die je meenemen terug in de tijd. Wordt het voor jou ook tijd voor een wereld onder water? Je kan direct beginnen met de eerste duikcursus!

De SSI Open Water Diver cursus is de eerste stap als je begint met duiken. In deze cursus leer je alles wat je nodig hebt om veilig en ontspannen te genieten van de onderwaterwereld.

Na afloop ontvang je het SSI Open Water Diver brevet, waarmee je zelfstandig tot 18 meter met je buddy kunt duiken op de mooiste plekken over de hele wereld.

Wekelijks

Open Water Diver

549,-

In een rustig tempo haal je jouw duikbrevet in 4 weken.

Theorielessen
De theorielessen zijn online via e-learning van SSI. Je kunt deze lessen doen waar en wanneer je maar wilt. Vragen beantwoorden we graag online of tijdens de praktijklessen.

Zwembadlessen
Je maakt 4 duiken in het zwembad van ongeveer 75 minuten. Voor en na de duik is er een briefing en debriefing door de instructeur.

Buitenwaterduiken
Je maakt 4 duiken verdeeld over 2 dagen. Voor en na de duik is er een briefing en debriefing door de instructeur. Na afloop noteer je de duikervaringen in je logboek.

Bekijk de beschikbaarheid
Vraag over een cursus? Stel hem hier.

Deelname aan de cursus
Als je je wilt inschrijven voor de cursus, dan is het belangrijk 3 groene vinkjes te kunnen plaatsen bij:

  • ik ben minstens 15 jaar oud
  • ik ben fit genoeg om te mogen duiken, bekijk hier het formulier dat je hierbij helpt
  • ik houd me aan bepaalde regels voor mijn en andermans veiligheid, bekijk hier de formulieren

De SSI Open Water Diver cursus bestaat uit drie onderdelen.

1. Theorie
In de SSI e-learning omgeving leer je de basisbeginselen van het duiken. Vragen kan je altijd stellen aan onze instructeurs, die je graag uitleg geven. De meeste cursisten zijn 5 tot 10 uur bezig om alle theorie door te nemen.

2. Zwembadduiken
In het beschutte water van het zwembad leer je de basisvaardigheden van het duiken. Je gaat tenminste 5 uur onder water zijn.

3. Buitenwaterduiken
Tijdens de buitenwaterduiken breng je de geleerde basisvaardigheden in de praktijk en ga je het onderwaterleven ontdekken!

De duiklessen
Tijdens de praktijklessen krijg je les van een SSI professional. Na een duidelijke uitleg over de oefeningen en de uitrusting ga je met een kleine groep cursisten onder water. Na de les is er een korte evaluatie en een vooruitblik op de volgende les.

De theorie leer je thuis of onderweg in de SSI e-learning omgeving. Voor aanvang van de cursus is er een korte online kennismaking en voordat je het buitenwater ingaat is er nog een online vragen over de theorie te beantwoorden.

Duikuitrusting
Tijdens de SSI Open Water Diver cursus is het gebruik van de duikuitrusting en verse lucht inbegrepen. Je leert de de basisuitrusting te gebruiken waaronder een master, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest en duikfles. In het zwembad krijg je een 3mm shorty aan, die je warm houdt in de tropische temperatuur van het zwembad. In de Vinkeveense plassen krijg je een 7mm longy om je warm te houden.

Het is niet verplicht maar wel erg fijn om je eigen masker en snorkel te hebben. Een goedzittend masker geeft veel duikplezier.

Locatie
De binnenduiken zijn in het zwembad en afhankelijk van de locatie waar jij reserveert. Voor het duiken in het buitenwater gaan we naar de Vinkeveense plassen. Als je geen eigen vervoer hebt is het misschien wel mogelijk om met iemand mee te rijden.

Een introductieduik maak je in helder water waar je in het begin ook kan staan, kortom een zwembad. Waar jij de eerste keer onder water gaat, is aan jou: De Mirandabad in Amsterdam, Den Hommel in Utrecht of zwembad IJsselmonde in Rotterdam.

Reserveren
Reserveer makkelijk en direct voor jezelf of voor een groep vanaf 4 personen. Doorloop de inschrijving en na betaling wordt je reservering bevestigt.

Kortingspassen & vouchers
Heb jij bij ons een introductieduik gevolgd? Dan kun je deze als korting ontvangen op jouw Open Water Diver cursus als je deze binnen één maand na jouw introductieduik reserveert. Na reservering maken we de introductieduik naar je terug over.

Heb je een andere kortingspas of voucher dan kan je deze bij het afrekenen invoeren. Vervolgens verschijnt de prijs, die jij nog moet betalen.

We zien je binnenkort, onder water!