Enriched Air Nitrox Specialty

Met de opleiding tot Nitroxduiker leer je de voordelen van duiken met verrijkte lucht: lucht met een hoger zuurstofpercentage. Je leert hoe je plant en duikt met verrijkte lucht. Het heeft dan ook veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je je bodemtijden aanzienlijk verruimd. Dat betekent dat het je nultijden veruimt, minder stikstof opneemt en daarom langer kunt duiken. Je leert ook wat de maximum dieptes zijn voor de verschillende percentages zuurstof zodat je altijd veilig blijft duiken.

Gebrevetteerd

Enriched Air Nitrox

169,-

Theorie zonder duiken
De volledige Enriched Air Nitrox Specialty zonder buitenwater duiken

Meest gekozen

Theorieles
De theorielessen zijn online via e-learning van SSI. Je kunt deze lessen doen waar en wanneer je maar wilt. Vragen beantwoorden we graag online of tijdens de praktijklessen.

Praktijkles
De praktjikles wordt gegeven aan de waterkant van een van onze buitenateractiviteiten in Vinkeveen.

Bekijk de beschikbaarheid
Gevorderd

Enriched Air Nitrox (buitenwaterduik)

219,-

Theorie met buitenwaterduik
De volledige Enriched Air Nitrox Diver cursus inclusief een buitenwaterduik met een instructeur.

Theorieles
De theorielessen zijn online via e-learning van SSI. Je kunt deze lessen doen waar en wanneer je maar wilt. Vragen beantwoorden we graag online of tijdens de praktijklessen.

Praktijkles
De praktjikles wordt gegeven aan de waterkant van een van onze buitenateractiviteiten in Vinkeveen of Zeeland, of bij een van onze binnenwaterlessen in Utrecht, Rotterdam of Amsterdam.

Buitenwaterduiken
Je maakt één buitenwaterduik met een instructeur. Je oefent en ervaart in de praktijk hoe het is om met Nitrox te duiken. De buitenwaterduik valt samen met onze Dutch Dive XS duiken in Vinkeveen.

Bekijk de beschikbaarheid
Vraag over een cursus? Stel hem hier.

Waarom is duiken met Nitrox zo interessant?
Zoals eerder genoemd is het voornaamste voordeel dat zuurstof-verrijkte lucht er voor zorgt dat je langer onderwater kunt blijven. Praktisch gezien betekent dat het volgende: stel dat je naar een wrak wilt duiken dat op 20 meter diep ligt. Met normale lucht zou je dan maximaal 45 minuten mogen blijven op je eerste duik, met nitrox32 (32% zuurstof) is dat al 75 minuten en met nitrox36 (36% zuurstof) is dat zelfs 95 minuten. Een aanzienlijk verschil in de tijd die je hebt om rustig dat wrak te kunnen bekijken.

Deelname aan de cursus
Als je je wilt inschrijven voor de cursus, dan is het belangrijk 3 groene vinkjes te kunnen plaatsen bij:
– ik heb een Open Water Diver brevet
– ik ben fit genoeg om te mogen duiken, bekijk hier het formulier dat je hierbij helpt
– ik houd me aan bepaalde regels voor mijn en andermans veiligheid, bekijk hier de formulieren

De SSI Enriched Air Nitrox cursus bestaat uit twee onderdelen.
1. Theorie
In de SSI e-learning omgeving leer je de theorie over het duiken met Nitrox. Vragen kan je altijd stellen aan onze instructeurs, die je graag uitleg geven. De meeste cursisten zijn 2 tot 4 uur bezig om alle theorie door te nemen.
2. Praktijkles (droog)
Je leert het zuurstofpercentage in de fles te analyseren. Op een correcte wijze alle gegevens in een logboek in te vullen. En je computer op de juiste manier in te stellen.

Duikuitrusting (optioneel voor buitenwater)
Tijdens de SSI Enriched Air Nitrox specialty is het gebruik van de lood en verse lucht inbegrepen. Wanneer je zelf nog geen basisuitrusting hebt dan kan je deze bij het Duikhuis huren. De basisuitrusting bestaat een master, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest, duikfles en wetsuit. In het zwembad krijg je een 3mm shorty aan, in de Vinkeveense plassen krijg je een 7mm longy om je warm te houden. De specifieke uitrusting voor de specialty neemt het Duikhuis mee.

Het is niet verplicht maar wel erg fijn om je eigen duikuitrusting te hebben. Op de website van onze partner Sublub heb je een ruime keuze.

Locatie
De praktijkles is aan de waterkant van een van onze buitenwateractiviteiten afhankelijk van de locatie waar jij reserveert. Ben je met een groep en komt een andere locatie beter uit? Stuur dan even een appje, dan kijken we wat we kunnen inplannen.

Reserveren
Reserveer makkelijk en direct voor jezelf of voor een groep vanaf 4 personen. Doorloop de inschrijving en na betaling wordt je reservering bevestigt.

Kortingspassen & vouchers

Heb jij een kortingspas of voucher dan kan je deze bij het afrekenen invoeren. Vervolgens verschijnt de prijs, die jij nog moet betalen.

We zien je binnenkort, onder water!