Dutch Dives

Dutch Dives zijn korte avonturen naar de diverse duikstekken die Nederland kent. Zoetwaterplassen, zoutwatermeren en getijde stromingen zoals de Ooster- en Westerschelde. Meestal duiken vanaf de kant en soms met een boot naar een eiland of moeilijk bereikbare duikstek.

In het Nederlandse duikseizoen, mei tot en met oktober, zijn er meerdere Dutch Dives per maand. Heb je zin om mee te gaan boek dan hieronder de verschillende avonturen. Wanneer je vaak mee wilt gaan dan is de 200bar club voordelig voor je.

De Duikhuis staf zorgt tijdens de Dutch Dives voor de briefings, veiligheid, duikmaterialen en de catering.

In de wintermaanden hebben we droge activiteiten en gaan we naar indoor duiklocaties in Belgie of Duitsland.

Zeeland

Dutch Dive XL

59,-

Ontdek Zeeland
Een hele dag in de zonnigste provincie van Nederland.

Zeeland heeft een van de mooist begroeide onderwatergebieden ter wereld wereld. Er is altijd iets te zien en te beleven! Iedere eerste zondag van de maanden mei tot en met oktober nemen we je mee. Een prachtige dag met duiken, (bio)logische versnaperingen en veel gezelligheid, waardoor je echt op vakantie bent. Al is het voor een dag.

Na je aanmelding ontmoeten we je op de afgesproken duikstek. Een welkomstkoffie met taartje en uitgebreide briefing later ga je kopje onder, met je buddy en/of je enthousiaste duikgids. Tussen de duiken door is er een heerlijke – én verantwoorde – late lunch.

Buitenwaterduiken
Je maakt 2 duiken met een buddy. Vóór de duik is er een briefing door de Divemaster, die aan de kant blijft. Deze verteld over het onderwaterleven ter plaatse, het bodemprofiel en de leuke routes onder water. Na afloop noteer je de duikervaringen in je logboek.

Catering
Tijdens de XL nemen we voor alle duikers koffie, thee, water en taart mee om de duikdag te starten. Tussen de duiken door een verantwoorde lunch. Na afloop nog wat fruit voor onderweg.

Bekijk de beschikbaarheid
Vinkeveen

Dutch Dive XS

29,-

Ontdek alle eilanden van de Vinkeveense plassen
Had je een geweldige week? Veel gedaan en nu zin om heerlijk ontspannen onder water te gaan met je eigen buddy of iemand van de 200bar! club?

Op veel zaterdagen zijn we te vinden in de Vinkeveense plassen. Wij verwelkomen je met veel plezier op Zandeiland 4! Van daaruit ontdekken we het onderwaterleven vanaf de kant of met een boot.

Buitenwaterduiken
Je maakt 1 of 2 duiken met een buddy, afhankelijk van de zin die jij hebt. Meestal is er de mogelijkheid om met de open boot van een duik te maken op één van de twaalf zandeilanden. Vóór de duik is er een korte briefing door de Divemaster, die aan de kant of op de boot blijft. Deze verteld over het onderwaterleven ter plaatse, het bodemprofiel en de leuke routes onder water. Na afloop noteer je de duikervaringen in je logboek.

Catering
Tijdens de Dutch Dive xs nemen we geen catering voor je mee.

Bekijk de beschikbaarheid
Vraag over een cursus? Stel hem hier.

Deelname aan de Dutch Dives
Als je je wilt inschrijven voor de Dutch Dives, dan is het belangrijk 3 groene vinkjes te kunnen plaatsen bij:
– ik heb een geldig duikbrevet om zelfstandig te duiken bijvoorbeeld 1* NOB, SSI of PADI Open Water
– ik ben fit genoeg om te mogen duiken, bekijk hier het formulier dat je hierbij helpt
– ik houd me aan bepaalde regels voor mijn en andermans veiligheid, bekijk hier de formulieren

Mocht je een langere tijd niet gedoken hebben of weinig ervaring met duiken in Nederland dan  is het verstandig om vooraf een opfriscursus te boeken. Dan herhaal je in het zwembad alle basisvaardigheden voor het duiken. Mocht je geen ervaring hebben met duiken in Nederland boek de eerste keer dan een Dutch Dive met gids.

Veiligheid
Tijdens de Dutch Dive is er altijd staf van het Duikhuis aan de kant om assistentie te verlenen. We hebben en zuurstof en EHBO materialen bij ons en weten ook hoe we daar mee om moeten gaan. In geval van nood activeren we de noodprocedures, die door DAN (Divers Alert Netwerk) zijn gecertificeerd.

Gids
Ben je nog niet vertrouwd met het duiken in Nederland dan kan je een gids boeken om met je mee gaan. De gids geeft praktische ondersteuning in- en onderwater, duikt mee op de gewenste duikroute en laat je de diversiteit van het onderwaterleven ter plaatse zien. Een gids begeleid maximaal 3 duikers per duik.

Buddy
Ook wanneer je zelf geen buddy hebt dan kan je natuurlijk mee met een Dutch Dive. Op locatie ‘matchen’ we je met een buddy met ongeveer dezelfde duikervaring.

Duikuitrusting
Wanneer je zelf nog geen duikuitrusting hebt dan kan je deze gelijk bij het Duikhuis reserveren. De basisuitrusting bestaat een masker, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest, duikfles, lood en wetsuit. In Nederland krijg je een 7mm longy om je warm te houden. Om de juiste maat mee te nemen hebben we je lengte, gewicht en schoenmaat nodig. 200bar! clubleden krijgen 40% korting op de huur van de duikmaterialen.

Het is niet verplicht maar wel erg fijn om je eigen duikuitrusting te hebben. Op de website van onze partner Sublub heb je een ruime keuze.

Locatie(s)
Tijdens de Dutch Dives gaan we naar zeer diverse locaties. Zeeland kent meer dan honderd duikstekken en in midden Nederland zijn er tientallen zoetwaterplassen. In de Vinkeveense plassen zijn er tientallen duikstekken, die met de boot bereikbaar zijn.

Reserveren
Reserveer makkelijk en direct voor jezelf of voor een groep vanaf 6 personen. Doorloop de inschrijving en na betaling wordt je reservering bevestigt.

Inschrijven als een groep
Wanneer je als groep van 6 of meer inschrijft dan is het in overleg ook mogelijk om op een zelf gekozen datum en/of locatie te duiken.

Kortingspassen & vouchers
200bar clubleden, ‘early birds’ (meer dan 6 weken vooraf) en groepen vanaf 6 personen krijgen korting. Deze is zichtbaar bij het afrekenen. Heb jij een kortingspas of voucher dan kan je deze bij het afrekenen invoeren. Vervolgens verschijnt de prijs, die jij nog moet betalen.

We zien je binnenkort, onder water!