Leer eerste hulp en reanimeren

Als duiker of niet duiker is het belangrijk dat je jouw buddy kan helpen in geval van nood. Deze cursus is wanneer de rescue cursus gaat doen ook een vereiste en alternatief op de (EFR of andere gelijkwaardige certificaten). Je leert in deze cursus hoe je eerste hulp kunt inschakelen en verlenen, en hoe je moet reanimeren in geval van nood.

Normaal

Eerste Hulp en Reanimatie

149,-

De volledige Eerste Hulp (FA) en Reanimatie (BLSD) cursus 

Theorieles
Er is een online theorieles waar de theorie wordt besproken. Daarnaast is er zelfstudie van de online lesmaterialen, vrij in te delen waar en wanneer je wilt. Vragen beantwoorden we online of tijdens de praktijklessen.

Praktijklessen
Er zijn twee praktijk dagdelen. Hierin behandelen we alle vaardigheden die bij de eerste hulp en reanimatie behoren. Denk daarbij aan het reanimeren maar ook aan het leggen van verbanden en de stabiele zijligging.

Examen
Op een van de praktijkdagen wordt er een theorie examen gehouden.

Bekijk de beschikbaarheid
Vraag over een cursus? Stel hem hier.

Deelname aan de cursus
Voor het doen van deze eerste hulp en reanimatie cursus is het niet vereist om een duikopleiding te hebben. Het is ook niet vereist om een medische verklaring te tekenen. Mocht je lichamelijke beperkingen hebben laat het ons dan vooral even weten.

De Eerste Hulp en Reanimatie cursus bestaat uit drie onderdelen.
1. Theorieles en theorie zelfstudie
In een online theorieles bespreek neem je samen met de instructeur de theorie van de eerste hulp en reanimatie door. Daarnaast doe je zelfstudie van de online lesmaterialen in je eigen tijd om de stof goed te beheersen. Vragen kun je online stellen of in de praktijklessen.
2. Praktijklessen
Er zijn twee praktijk dagdelen. Hierin oefenen onderwerpen zoals: Beoordelen van een (gesimuleerde) ongeval locatie en het gebruik van beschermingsmiddelen.Beademen en borstcompressie bij een reanimatiepop. Gebruik van een AED simulator. Verhelpen van een verstikking bij een buddy. Onderzoeken van je buddy op een (gesimuleerde) verwonding. Uitvoeren van een gestructureerde ziektebeoordeling bij een buddy. Gebruik van een EPI-pen simulator bij een allergische reactie. Spalken van een (gesimuleerde) breuk bij een slachtoffer. Stelpen van een (gesimuleerde) bloeding bij een slachtoffer. Verplaatsen en transport van een (gesimuleerd) slachtoffer.
3. Examen
Van zowel de theorie van de eerste hulp als van het reanimeren is er een examen. Dit examen wordt aan het einde van de praktijklessen gehouden en gelijk nabesproken.

Duikuitrusting
Uiteraard is een duikuitrusting niet nodig voor deze cursus. Het is wel handig om je eigen pocketmask (als je rescue diver bent) mee te nemen in het geval van de opfrisvariatie.

Locatie
De praktijklessen worden gegeven op de zwembadlocaties van Rotterdam (IJsselmonde) en Nieuwegein (Merwestein).

Reserveren
Reserveer makkelijk en direct voor jezelf of voor een groep vanaf 4 personen. Doorloop de inschrijving en na betaling wordt je reservering bevestigd.

Kortingspassen & vouchers
Heb jij een kortingspas of voucher dan kan je deze bij het afrekenen invoeren. Vervolgens verschijnt de prijs, die jij nog moet betalen.

We zien je binnenkort, onder of boven water!