Vergroot jouw ervaring als sportduiker

Met de Advanced Adventurer vergroot je jouw ervaring als sportduiker. Wel zo fijn wanneer je net op die mooie duikplaats bent waar je door de diepte en moeilijkheidsgraad alleen mag duiken met een Advanced Adventurer brevet op zak.

Tijdens deze cursus maak je 5 adventure duiken waarin je ook 5 specifieke vaardigheden gaat leren. De 5 vaardigheden zijn: beter trimmen, navigeren, diepe duiken, zoeken & bergen en onderwaterfotografie. Na afloop ontvang je het SSI Advanced Adventurer brevet waarmee je zelfstandig mag duiken tot een diepte van 30 meter op de mooiste duikplaatsen in de wereld.

Vinkeveen of Zeeland

Advanced Adventurer

399,-

Met de Advanced Adventurer cursus vergroot je jouw ervaring als sportduiker. Wel zo fijn wanneer je net op die mooie duikplaats bent waar je door de diepte en moeilijkheidsgraad allen mag duiken met een Advanced Adventurer brevet op zak.

 

Binnenkort beschikbaar

Tijdens deze cursus maak je 5 adventure duiken waarin je ook 5 specifieke vaardigheden gaat leren. De 5 vaardigheden zijn: beter trimmen, navigeren, diepe duiken, zoeken & bergen en onderwaterfotografie. Na afloop ontvang je het SSI Advanced Adventurer brevet waarmee je zelfstandig mag duiken tot een diepte van 30 meter op de mooiste duikplaatsen in de wereld.

Theorielessen
De theorielessen zijn online via e-learning van SSI. Je kunt deze lessen doen waar en wanneer je maar wilt. Vragen beantwoorden we graag online of tijdens de praktijklessen. De e-learning is ook in het Nederlands beschikbaar.

Zwembad
Voor deze cursus is geen zwembadles verplicht.

Buitenwaterduiken
Je maakt 5 duiken verdeelt over 2 dagen. De verschillende adventure duiken zijn: Trimmen, navigeren, diepe duik, zoeken & bergen en fotograferen. Voor en na iedere duik is er een briefing en debriefing door de instructeur. Na afloop noteer je de duikervaringen in je logboek.

Geen curssusen beschikbaar, binnenkort weer beschikbaar

Adventure duik – diep

89,-

Dieper dan 18 meter
De limiet voor Open Water duikers is 18 meter. Wanneer je dieper wilt dan ga je met een instructeur mee en ontdek je jouw omgang met de stikstofnarcose.

Een diepe duik heeft nieuwe uitdagingen. De kleuren veranderen onder water, de decompressie limiet is dichterbij, het luchtverbruik is hoger en je hebt wellicht last van stikstofnarcose (wie niet?). In Nederland ga je waarschijnlijk onder de thermocline waardoor het kouder is en op deze diepte is het ook donker.

Theorielessen
De theorie over diepe duiken is te bekijken via e-learning van SSI Advanced Adventurer Diver. Mocht je deze niet hebben dan kan je deze aanschaffen in onze online shop. Het is niet noodzakelijk dit vooraf te bekijken. De instructeur geeft een uitgebreide briefing aan de waterkant.

Zwembad
Voor deze adventure duik gaan we niet het zwembad in. Mocht je lang niet hebben gedoken dan kan je eerst een opfrisles maken in het zwembad.

Buitenwaterduiken
Je gaat de diepte in samen met een instructeur in een kleine groep. Na de uitgebreide briefing van de instructeur en de extra veiligheidsmaatregelen ga je jouw persoonlijke limiet ontdekken.

Bekijk de beschikbaarheid
Vraag over een cursus? Stel hem hier.

Deelname aan de cursus
Als je je wilt inschrijven voor de cursus, dan is het belangrijk 3 groene vinkjes te kunnen plaatsen bij:
– ik heb een SSI Open Water of gelijkwaardig brevet (b.v. 1* NOB)
– ik ben fit genoeg om te mogen duiken, bekijk hier het formulier dat je hierbij helpt
– ik houd me aan bepaalde regels voor mijn en andermans veiligheid, bekijk hier de formulieren

Mocht je een langere tijd niet gedoken hebben of weinig ervaring met duiken in Nederland dan is het verstandig om vooraf een opfriscursus te boeken. Dan herhaal je in het zwembad alle basisvaardigheden voor het duiken. Mocht je geen ervaring hebben met duiken in Nederland, maak dan vooraf een paar Dutch Dives, zodat je meer leert tijdens deze cursus.

De SSI specialties bestaan uit twee onderdelen.

1. Theorie
In de SSI e-learning omgeving leer je de specifieke kennis, die bij bij iedere adventure duik hoort. Vragen kan je altijd stellen aan onze instructeurs, die je graag uitleg geven. De meeste cursisten zijn ongeveer 5 uur bezig om alle theorie door te nemen.

2. Buitenwaterduiken
Tijdens de buitenwaterduiken breng je de specifieke vaardigheden in de praktijk. De eerste dag maak een duik je trimvaardigheden te verbeteren en een tweede duik om beter te leren navigeren. De tweede dag ga je de diepte in, ga je zoeken & bergen en tenslotte leer je omgaan met een onderwater fototoestel en breng je het onderwaterleven in beeld.

De duiklessen
Tijdens de praktijklessen krijg je les van een SSI professional. Na een duidelijke uitleg over de oefeningen en de specifieke uitrusting voor iedere duik ga je met een kleine groep cursisten onder water. Na de les is er een debriefing en schrijf je de nieuw geleerde vaardigheden in je logboek.

De theorie leer je thuis of onderweg in de SSI e-learning omgeving. Voor aanvang van de cursus is er een online bijeenkomst om vragen over de theorie te beantwoorden en een vooruitblik te geven van de lesdag(en).

Duikuitrusting
Tijdens de SSI Advanced Adventurer cursus is het gebruik van de lood en verse lucht inbegrepen. Wanneer je zelf nog geen basisuitrusting hebt dan kan je deze bij het Duikhuis huren. De basisuitrusting bestaat een master, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest, duikfles en wetsuit. In het buitenwater krijg je een 7mm longy om je warm te houden. De specifieke uitrusting voor de 5 adventure duiken neemt het Duikhuis mee.

Het is niet verplicht maar wel erg fijn om je eigen duikuitrusting te hebben. Op de website van onze partner Sublub heb je een ruime keuze.

Locatie
Voor de duiken in het buitenwater gaan we naar de Vinkeveense plassen of Zeeland, afhankelijk van de variant die jij boekt. Als je geen eigen vervoer hebt is het misschien wel mogelijk om met iemand mee te rijden.

Reserveren
Reserveer makkelijk en direct voor jezelf of voor een groep vanaf 4 personen. Doorloop de inschrijving en na betaling wordt je reservering bevestigt.

Kortingspassen & vouchers
200bar clubleden en ‘early birds’ (meer dan 6 weken vooraf) en groepen vanaf 4 personen krijgen korting, welke zichtbaar komt bij het afrekenen. Heb jij een kortingspas of voucher dan kan je deze bij het afrekenen invoeren. Vervolgens verschijnt de prijs, die jij nog moet betalen.

We zien je binnenkort, onder water!