Start je duikvakantie al in Nederland!

Spelende dolfijnen in turquoise wateren. Enorme roggen in een blauwe zee. Wrakken op diepte die je meenemen terug in de tijd. Wordt het voor jou ook tijd voor een wereld onder water? Je kan direct beginnen in Nederland met de theorie en zwembadtrainingen!

De SSI Open Water Diver cursus is de eerste stap als je begint met duiken. In deze cursus leer je alles wat je nodig hebt om veilig en ontspannen te genieten van de onderwaterwereld. SSI heeft deze cursus modulair opgebouwd. Tijdens de vakantiecursus doe je de theorie online en de zwembadtraining in Nederland.

De buitenwaterduiken maak je in het buitenland tussen duizenden vissen bij de SSI duikschool, die jij uitkiest. Na afronding van de buitenwaterduiken heb jij je het SSI Open Water Diver brevet gehaald. Daarmee kan je zelfstandig tot 18 meter met je buddy kunt duiken op de mooiste plekken over de hele wereld.

Na de zwembadtraining in NL ontvang je van het Duikhuis een Referral Diver brevet en voortgangsformulier waarmee je bij iedere SSI duikschool in de wereld verder kan met de buitenwaterduiken.

Vakantiecursus normaal

Open Water Diver vakantie – normaal

399,-

Zwembad en theorie in Nederland en maak je cursus af in het buitenland.

Theorielessen
De theorielessen zijn online via e-learning van SSI. Je kunt deze lessen doen waar en wanneer je maar wilt. Vragen beantwoorden we graag online of tijdens de praktijklessen.

Zwembadlessen
Je bent tenminste 5 uur onderwater in het zwembad. Afhankelijk van de locatie wordt dat verdeeld over twee, drie of vier sessies. Voor en na de duik is er een briefing en debriefing door de instructeur.

Buitenwaterduiken
Deze maak je op je vakantielocatie bij een SSI duikschool. Je maakt daar 4 duiken verdeeld over 2 dagen. Van het Duikhuis krijg je een brevet uitgeschreven in jouw SSI account voor de duikschool in het buitenland waarin jouw vaardigheden staan. Wereldwijd is dit SSI brevet hetzelfde.

Bekijk de beschikbaarheid
Vraag over een cursus? Stel hem hier.

Deelname aan de cursus
Als je je wilt inschrijven voor de cursus, dan is het belangrijk 3 groene vinkjes te kunnen plaatsen bij:

  • ik ben minstens 15 jaar oud
  • ik ben fit genoeg om te mogen duiken, bekijk hier het formulier dat je hierbij helpt
  • ik houd me aan bepaalde regels voor mijn en andermans veiligheid, bekijk hier de formulieren

De SSI Open Water Diver cursus bestaat uit drie onderdelen.

1. Theorie
In de SSI e-learning omgeving leer je de basisbeginselen van het duiken. Vragen kan je altijd stellen aan onze instructeurs, die je graag uitleg geven. De meeste cursisten zijn 5 tot 10 uur bezig om alle theorie door te nemen.

2. Zwembadduiken
In het beschutte water van het zwembad leer je de basisvaardigheden van het duiken. Je gaat tenminste 5 uur onder water zijn.

3. Buitenwaterduiken
Tijdens de buitenwaterduiken breng je de geleerde basisvaardigheden in de praktijk en ga je het onderwaterleven ontdekken! Bij de vakantiecursus maak je de buitenwaterduiken bij een SSI duikschool in het buitenland.

De duiklessen
Tijdens de praktijklessen krijg je les van een SSI professional. Na een duidelijke uitleg over de oefeningen en de uitrusting ga je met een kleine groep cursisten onder water. Na de les is er een korte evaluatie en een vooruitblik op de volgende les.

De theorie leer je thuis of onderweg in de SSI e-learning omgeving. Voor aanvang van de cursus is er een korte online kennismaking en voordat je het buitenwater ingaat is er nog een online vragen over de theorie te beantwoorden.

Geldigheid vakantiecursus
De buitenwaterduiken moeten binnen 6 maanden na het afronden van de Referral Diver plaatsvinden. Als de periode van 6 maanden is verstreken moet je een opfris les volgen bij een SSI duikcentrum. De SSI professional zal beoordelen of je verder kunt instromen bij de Open Water Diver cursus. Na een periode van 12 maanden moet je een Skill update volgen en de het theorie examen opnieuw maken. Daarna kun je verder het met afmaken van jouw Open Water Diver cursus.

Duikuitrusting
Tijdens de SSI Open Water Diver cursus is het gebruik van de duikuitrusting en verse lucht inbegrepen. Je leert de de basisuitrusting te gebruiken waaronder een masker, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest en duikfles. In het zwembad krijg je een 3mm shorty aan, die je warm houdt in de tropische temperatuur van het zwembad.

Het is niet verplicht maar wel erg fijn om je eigen masker en snorkel te hebben. Een goedzittend masker geeft veel duikplezier.

Locatie
De zwembadtrainingen zijn in het zwembad en afhankelijk van de locatie waar jij reserveert.

Reserveren
Reserveer makkelijk en direct voor jezelf of voor een groep vanaf 4 personen. Doorloop de inschrijving en na betaling wordt je reservering bevestigt.

Kortingspassen & vouchers
Heb jij bij ons een introductieduik gevolgd? Dan kun je deze als korting ontvangen op jouw Open Water Diver cursus als je deze binnen één maand na jouw introductieduik reserveert. Na reservering maken we de introductieduik naar je terug over.

Heb je een andere kortingspas of voucher dan kan je deze bij het afrekenen invoeren. Vervolgens verschijnt de prijs, die jij nog moet betalen.

We zien je binnenkort, onder water!