Adventure Duiken

Leren duiken is geweldig en eenmaal onder water ontdek je dat er nog veel meer te leren is. Om te ontdekken wat er allemaal te leren is ga je mee met een adventure duik. Iedere adventure duik heeft een specifiek onderwerp: navigeren, fotograferen, zoeken & bergen en nog veel meer onderwerpen. Tijdens deze duik maak je kennis met een specifiek onderwerp.

 

Adventure duik – nacht

65,-

Je duikt onder wanneer de zon dat ook doet
In de nacht duiken geeft een heel ander zicht op het onderwater leven. Sommige dieren, zoals palingen, vertonen zich vooral als het donker is.

Een nachtduik maak je bij voorkeur op een duikplaats, die jij al kent. Je neemt uiteraard een lamp mee onder water en gaat het nachtelijke onderwaterleven ontdekken. Hoe communiceer je in het donker met je buddy? En voor de oriëntatie gebruik je meer de dieptemeter en het kompas. Dat leer je tijdens deze adventure duik.

Theorielessen
De theorie over nachtduiken is te bekijken via e-learning van PADI Advanced Open Water Diver. Mocht je deze niet hebben dan kan je deze aanschaffen in onze online shop. Het is niet noodzakelijk dit vooraf te bekijken. De instructeur geeft een uitgebreide briefing aan de waterkant.

Zwembad
Voor deze adventure duik gaan we niet het zwembad in. Mocht je lang niet hebben gedoken dan kan je eerst een opfrisles maken in het zwembad.

Buitenwaterduiken
Deze buitenwaterduik maken we op een bekende duikplaats met niet te veel extra uitdagingen. Na de uitgebreide briefing van de instructeur gaan jullie samen onder water om te ontdekken wat het is om in de nacht te duiken. En je ontdekt dat er onder water soms meer licht is dan je denkt, bijvoorbeeld bij volle maan en een heldere hemel. Dat ontdek je wanneer je mee lampen uit doet.

Wanneer je nog meer wilt leren dan kan je ook de nachtduik specialty volgen. Je maakt dan 4 nachtduiken in het buitenwater.

Bekijk de beschikbaarheid

Adventure duik – volgelaatsmasker

0,-

Onder water ademen door je neus
In het zwembad leren duiken met een masker dat je hele gezicht bedekt.

In het zwembad ga jij met een volgelaatsmasker duiken. Dit masker omsluit je hele gezicht waardoor je een veel breder gezichtsveld hebt dan je gewend bent. En je kan ook door je neus ademen, dat is nieuw! En hoe klaar je dan je oren of je masker? En kan je ademen uit de alternatieve automaat van je buddy? Dat ontdek je tijdens deze adventure duik.

Theorielessen
De theorie over duiken met een volgelaatsmasker is te bekijken via e-learning van PADI Advanced Open Water Diver. Mocht je deze niet hebben dan kan je deze aanschaffen in onze online shop. Het is niet noodzakelijk dit vooraf te bekijken. De instructeur geeft een uitgebreide briefing aan de waterkant.

Zwembad
Deze adventure duik maak je in het zwembad.

De dagen en tijden zijn afhankelijk van de locatie waar je deze duik gaat maken.

Buitenwaterduiken
Na deze adventure duik kan je uiteraard een buitenwaterduik maken met het volgelaatsmasker. Wanneer je dat onder begeleiding doet van een instructeur dan herhaal je de oefeningen, die je in het zwembad hebt geleerd, in dieper water.

Met de combinatie zwembad en buitenwater voldoe je aan de eisen van de PADI volgelaatsmasker specialty. Wellicht wil je deze specialty hier boeken.

Bekijk de beschikbaarheid
Vraag over een cursus? Stel hem hier.

Waarom is een adventure duik interessant?
Tijdens een adventure duik leer je een specifieke vaardigheid onder begeleiding van een instructeur. Bij het Duikhuis zijn er 25 verschillende adventure duiken. Een deel staat hierboven, de rest zit nog onder water 🙂

Deelname aan de adventure duik
Als je je wilt inschrijven voor een adventure duik, dan is het belangrijk 3 groene vinkjes te kunnen plaatsen bij:
– ik heb een Open water Diver brevet
– ik ben fit genoeg om te mogen duiken, bekijk hier het formulier dat je hierbij helpt
– ik houd me aan bepaalde regels voor mijn en andermans veiligheid, bekijk hier de formulieren

Een PADI adventure duik bestaat uit twee of drie onderdelen.
1. Theorie
In de PADI e-learning omgeving leer je de achtergrond en de oefeningen van een specifieke vaardigheid. Mocht je geen e-learning hebben dan verteld de instructeur dit tijdens de briefing. Vragen kan je altijd stellen aan onze instructeurs, die je graag uitleg geven. De meeste cursisten zijn 1 tot 2 uur bezig om alle theorie door te nemen.

2. Zwembadtraining
Sommige vaardigheden zijn zeer specialistisch en ontdek je het beste eerst in het zwembad.

3. Buitenwaterduik
Bij de buitenwaterduik ontdek je de vaardigheden, die bij de specifieke adventure duik horen.

Duikuitrusting
Wanneer je zelf nog geen basisuitrusting hebt dan kan je deze bij het Duikhuis huren. De basisuitrusting bestaat een master, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest, duikfles en wetsuit. In het zwembad krijg je een 3mm shorty aan, in het buitenwater krijg je een 7mm longy om je warm te houden. De specifieke uitrusting voor de specialty neemt het Duikhuis mee.

Het is niet verplicht maar wel erg fijn om je eigen duikuitrusting te hebben. Op de website van onze partner Sublub heb je een ruime keuze.

Locatie
De zwembadtraining is in een zwembad in Nieuwegein, Amsterdam of Rotterdam. De buitenwaterduiken zijn in de Vinkeveense plassen, de Grevelingen, de Oosterschelde. Dat is afhankelijk van het type adventure duik.

Reserveren
Reserveer makkelijk en direct voor jezelf of voor een groep vanaf 4 personen. Doorloop de inschrijving en na betaling wordt je reservering bevestigt.

Kortingspassen & vouchers

Heb jij een kortingspas of voucher dan kan je deze bij het afrekenen invoeren. Vervolgens verschijnt de prijs, die jij nog moet betalen.
We zien je binnenkort, onder water!