Eat, Sleep, DIVE, Repeat … in het warme, blauwe water van de Rode Zee

In minder dan 5 uur vliegen van Nederland vind je in de Rode Zee de dichtstbijzijnde tropische koraalriffen. Leren duiken en blijven duiken is hier comfortabel, terwijl je gelijk een nieuwe wereld ontdekt.

  • Duik in kleine groepen van ongeveer 5 personen
  • Onder begeleiding van het Duikhuis
  • Maak 10 duiken in een week
  • Verblijf in een kleinschalig boutique resort
  • Prijs vanaf 464,- exclusief vlucht

Elk voorseizoen in april of mei en elk naseizoen van oktober of november kun je met het Duikhuis mee naar the Bridge, een boutique resort in Dahab of naar the Dahab Beach Lodge, het kleine broertje van the Bridge. Dagelijks gaan we op pad naar een nieuwe duikplaats in de nabije omgeving en duik je vanaf de kant in heerlijk blauw water van de golf van Akaba. We gaan naar duikplaatsen voor alle niveau’s. Voor lerende, beginnende duikers tot en met gevorderde duikers. Altijd onder begeleiding van een lokale gids, die kan vertellen over de bijzonderheden van het onderwaterleven. Een dag niet-duiken kan natuurlijk ook.

Dahab ligt aan de golf van Akaba en is onderdeel van de Rode Zee. Met een watertemperatuur van meer dan 20 graden Celsius, ook in de winter, vind je in deze tropische wateren kleurrijke koraalriffen en al het bijbehorende onderwaterleven zoals schildpadden, clown vissen en naaktslakken.

Waarom Dahab onze favoriete duikplaats is in de wereld en hoe jij het ook kan ontdekken, vertellen we graag op een van onze online informatiebijeenkomsten of in persoon aan de waterkant van onze duikactiviteiten in Nederland.

Your home away from home

Direct aan de boulevard vind je the Bridge. Een sfeervol en ontspannen boutique resort met 12 kamers, die rondom een zwembad liggen. Het resort wordt door Bassem en Nadia gerund. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer en toilet. Op de kamer is een fan, airco, een koelkast, een waterkoker en een kluis aanwezig. Ook badhanddoeken liggen voor je klaar!

Er zijn kamers met tweepersoonsbedden, twee losse bedden en per verzoek de mogelijkheid om er een derde bij te zetten. Er zijn ook mogelijkheden voor een eenpersoonskamer.

The Bridge heeft een eigen keuken met, waar Mahmoud de chef is. Elke ochtend kun je kiezen waar je zin in hebt voor je ontbijt en Mahmoud zorgt ervoor dat je dag goed begint. Lunch en avondeten is mogelijk op bestelling.

Ga je met de budget versie mee van Expeditie Dahab? 
Dan verblijven we in the Beach Lodge een klein stukje verder op aan de boulevard. The Beach Lodge heeft tweepersoonskamers die voorzien zijn van een eigen badkamer en toilet. Op elke kamer is een fan, airco en koelkast aanwezig. Bij de budgetversie blijft the Bridge de locatie voor het ontbijt en het duiken. Het enige verschil is dat we overnacht in the Beach Lodge tegen een kleiner prijsje.

the Bridge
the Bridge Dahab
the Bridge
the Beach Lodge Dahab
the Beach Lodge
the Beach Lodge Dahab
the Beach Lodge

De onderwaterwereld van Dahab

Aan de achterzijde en direct verbonden met The Bridge zit het duikcentrum Liquid Diving Adventures. Met ruime plekken voor jouw materiaal, kluisjes, spoelbakken en een compressor hoef je nergens anders meer heen om vanuit The Bridge te duiken.

Gidsen en Veiligheid
De duiken in Egypte zijn altijd onder begeleiding van een gids, die vooraf een duidelijke briefing geeft over de duiklocatie en het onderwaterleven. Uiteraard stemmen we de duiklocaties af op jouw ervaringsniveau. We duiken bij voorkeur in kleine groepen van maximaal 8 personen. Er zijn altijd zuurstof en EHBO-materialen mee en de gidsen weten ook hoe ze daar mee om moeten gaan.

Duiklocaties in Dahab
Het dorp van Dahab ligt in een baai waar diverse duiklocaties zijn. Het huisrif van The Bridge is slechts 30m lopen vanaf het resort. Ten noorden en zuiden van Dahab zijn veel duiklocaties, die in minder dan een half uur te bereiken zijn met de pick-upauto. Je duikt vanaf de kant en tussen de duiken door rust je uit bij een van de vele Bedoeïententen.

In totaal kent de Dahab regio meer dan 30 duiklocaties. Bijna alle duiklocaties zijn voor meerdere ervaringsniveau’s geschikt.

Voor de liefhebbers maken we ook excursies naar het natuurgebied Ras Mohammed (2 uur rijden), het wrak de Thistlegorm (4 uur varen vanaf Sharm-el-Sheikh) of bootduiken bij het zuidelijk gelegen Gabr-el-Bint (1 uur varen vanaf Dahab).

Onderwaterleven
Dahab heeft een gevarieerd onderwaterleven met veel verschillende soorten koraal en vissen. Het is mogelijk om schilpadden, roggen, naaktslakken en octopussen te zien.

Duikstekken Dahab

Een helder overzicht van de kosten

Jouw Expeditie Dahab start, zodra je geland bent in Egypte bent. Samen met het team van The Bridge zorgt het Duikhuis ervoor dat jouw expeditie een onvergetelijke wordt!

Het Duikhuis rekent een fee van €89,- voor de organisatie en vervolgens reken je ter plaatse bij the Bridge de kosten voor het verblijf en de duiken aan het einde van de week af. De meeste creditcards worden geaccepteerd, ook kan er cash worden afgerekend in lokale valuta. De kosten variëren per persoon afhankelijk van het type kamer, aantal gemaakte duiken, huur van materiaal en extra’s, zoals trips. Je bent zelf verantwoordelijk voor de vlucht en de kosten voor lunch en avondeten of andere persoonlijke uitgaven.

Je kunt rekening houden met €1000,- voor een week overnachting, 10 duiken en inclusief vlucht.

Alle onderstaande Expeditie Dahab prijzen zijn inclusief de Duikhuis fee, 10 duiken, transfer van het vliegveld, 7 nachten en ontbijt. Alleen de Duikhuis fee betaal je vooraf bij jouw reservering. Dit zijn tevens ook de annuleringskosten.

– Expeditie Dahab the Bridge op basis van een tweepersoonskamer €647,-
– Expeditie Dahab the Bridge op basis van een eenpersoonskamer €809,-
– Expeditie Dahab the Budgetweek €464,

Heb je nog geen uitrusting en wil je deze huren? Dan kan dat voor $20,- per duikdag voor een volledige set excl. duikcomputer.

*Prijzen zijn exclusief eventuele extra boottrips of culturele excursies de woestijn in. Deze kosten tussen de 25-110 euro en zijn optioneel.

Let’s go Diving in Dahab

Goed nieuws, je hebt het einde van deze pagina bereikt! Hoe nu verder? Je kiest selecteert een week die bij jouw agenda past. Je kunt er voor kiezen om mee te gaan en alleen fun te maken. Je kunt er ook voor kiezen om een Open Water of Advanced cursus te volgen. We nemen dan contact met je op om het af te stemmen. Na je reservering ontvang je een bevestiging en kun je zelf je vlucht gaan boeken.

Voorafgaand aan elke Expeditie Dahab organiseren we een online meet & Greet om kennis te maken en de laatste vragen te beantwoorden.

Voor de tweede helft van 2024 staan de volgende twee Expedities in de planning:

The Bridge 2 november – 9 november 2024
The Beach Lodge – Batfish Budget 9 november – 16 november 2024