NOB lidmaatschap

De Nederlandse Onderwaterbond (NOB)

De 200bar club is aangesloten bij de Nederlandse Onderwaterbond. Deze organisatie verenigt en behartigt de belangen van de sportduikers in Nederland. Zij zorgen in overleg met diverse overheden dat plassen en kusten toegankelijk zijn voor duikers.

NOB leden zijn verzekerd voor aansprakelijkheid en kunnen voordeling een reisverzekering afsluiten. Ook verzorgt de NOB erkende duikopleidingen en publiceert zij regelmatig interessante boeken over het sportduiken.

In 2015 heeft de NOB het wereldkampioenschap onderwaterfotografie georganiseerd in Zeeland.

Verzekeringen

Onderdeel van het NOB lidmaatschap is een ongevallen en aansprakelijkheidsverzekering. En je kan aanvullend een reiskosten verzekering afsluiten tegen een aantrekkelijke premie.

NOB opleidingen

De opleidingen van de NOB zijn gemaakt met de Nederlandse wateren in gedachten. Hierdoor zijn de rijk geïllustreerde boeken voorzien van mooie foto’s, kaarten en voorbeelden van het plaatselijke onderwaterleven. Hierdoor gaat het duiken in Nederland meer leven dan de internationale (tropische) opleidingen. De NOB is onderdeel van de internationale CMAS organisatie.

De 200bar club heeft alle opleidingsmaterialen van de NOB in huis en kan ook een persoonlijke kopie voor jou kopen.

NOB brevetten

Het Duikhuis en de 200bar club hebben diverse instructeurs, die bevoegd zijn om de NOB opleidingen te verzorgen. In een aantal gevallen zijn de brevetten ISO genormeerd, waardoor we je brevet makkelijk kunnen overzetten van of naar een andere duikorganisatie.

Vinzwemmen en onderwaterhockey

Sportduiken is de grootste en belangrijkste activiteit van de NOB, maar ook de kleine sporten vinzwemmen en onderwaterhockey zijn aangesloten bij deze bond. De 200bar club heeft nog geen leden, die deze sporten actief beoefenen. Bij voldoende belangstelling gaan we hier wel mee starten. Twee keer per jaar geven bevriende clubs een demonstratie van en introductie in deze sporten voor belangstellende leden.

De NOB is aangesloten bij de NOC/NSF en heeft haar bureau in Driebergen.

Zijn er verder vragen?
Heb je na het lezen van bovenstaande informatie toch nog vragen? Neem dan contact met ons op!

We zien je snel, onder water!

Een glossy tijdschrift

onderwatersport


Je kunt deze beleving boeken in:

Amsterdam, Nieuwegein en Rotterdam


Verzekeringen:

Aansprakelijkheid

Ongevallen

Reis


AANMELDEN

  • Ik wil graag lid zijn van de 200bar club
  • Voer hier je bankrekening in voor de incasso
  • (partner, ouders)
  • Wij vragen deze gegevens van je zodat wij kunnen zorgen dat we de juiste duikuitrusting voor je reserveren. Het moet immers wel lekker zitten.
  • Hoeveel gelogde duiken je hebt maakt ons niet uit, wel dat je jouw ervaring wilt uitbreiden
  • Het maakt voor de 200bar club niet uit van welke organisatie je duikbrevet is.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

fb-icontw-iconli-icon