Het Duikhuis nu ook doofvriendelijk!

Vanaf vandaag – 2 juli 2015 – is het voor doven en slechthorenden mogelijk professioneel duikles te krijgen.

Op deze dag vond namelijk bij het Duikhuis de spetterende aftrap plaats van dit project om doven en slechthorenden gemakkelijker kennis te laten maken met de onderwaterwereld.

Altijd blijven ademen met gebaren
In een afgeladen zwembad in Sportcomplex Merwestein in Nieuwegein, maakten de dove en slechthorende gasten kennis met de onderwaterwereld. Onder begeleiding van een duikinstructeur, die de afgelopen maanden les heeft gekregen in de Nederlandse Gebarentaal, was het na een kleine aarzeling vooral het enthousiasme dat overwon. “Het is zo geweldig om onder water te zweven. Belangrijk is vooral dat je gewoon blijft ademen, het is nog gemakkelijk ook”, weet een van de deelneemsters vrolijk te gebaren. Door de speciaal voor dit project getrainde tolk Nederlandse Gebarentaal werd dit meteen vertaald.

Check Doofvriendelijk
Ontzettend verrast nam eigenaar Eric Schunselaar zondagmiddag uit handen van Alexander Kosman van de Stichting Welzijn voor Doven Amsterdam het keurcertificaat “Doofvriendelijk” in ontvangst. De Stichting ziet dit initiatief als een perfect voorbeeld van een doofvriendelijke organisatie. Door het trainen van de duikinstructeurs in de Nederlandse Gebarentaal door Gebaren.nl en het opleiden van de tolken tot duikers, weten we van twee kanten goed hoe je een veilige en comfortabele duikles geeft.

Duiklexicon gebarentaal
Voor het Duikhuis heeft Arno Roeleveld samen met Gebaren.nl een lexicon van gebaren gemaakt voor specifieke duiktermen en heeft de geschreven samenvatting van de basiscursus Open Water 1 van PADI volledig vertaald naar zijn moedertaal, de Nederlandse Gebarentaal. Bij iedere cursus krijgt een cursist, die de Nederlandse gebarentaal beheerst, naast een tolk ook toegang tot deze samenvatting en de films met deze specifieke gebaren om te zorgen dat er geen verwarring ontstaat tussen de cursist en instructeur. Daarmee wordt het plezier en de veiligheid voor de klanten van het Duikhuis vergroot.

Vanaf vandaag: Duiken voor doven en slechthorenden bij het Duikhuis
Na deze mooie start kunnen nu ook doven en slechthorenden zich vanaf vandaag inschrijven voor een duikcursus. Wanneer zij de shopcode “NGT” gebruiken bij de aanmelding op de Duikhuis website kunnen zij hiermee een tolk Nederlandse Gebarentaal reserveren, die hen dan bij hun duiklessen zal vergezellen.

het Duikhuis ~ jouw wereld onder water……..nu ook voor doven en slechthorenden!

fb-icontw-iconli-icon