Dutch Dive – Dreischor (gemaal)

De zomer is net ten einde, maar in de Zeeuwse wateren is het onderwaterleven nog alles behalve saai. Met Deze Dutch Dive gaan we een dag bivakkeren bij Dreischor in het Grevelingenmeer en bezoeken we misschien wel een van de mooiste duikstekken van Zeeland. Een fantastische locatie om eens lekker met je onderwatercamera te oefenen, en dat kan met onze PADI Specialty Onderwaterfotografie, die deze dag wordt gegeven.

Grevelingen
Het Grevelingenmeer was vroeger een van de zeearmen van de Noordzee, die in de provincie Zeeland zo typerend aanwezig zijn. Volgend aan het Deltaplan, heeft men deze zeearm met een dam (de Brouwersdam) afgesloten, waardoor het grootste zoutwatermeer van West-Europa ontstond. Om het onderwaterleven toch van ‘vers’ zeewater te voorzien, wordt dit gereguleerd toegevoegd via de sluis in de dam. Hierdoor ontstaat een zoutwaterlocatie die niet onderhevig is aan het getij.

In het Zeeuwse plaatsje Dreischor bevindt zich een gemaal wat eventueel overtollig binnenwater afvoert. Deze duikstek heeft vaak goed zicht, en heeft een gemakkelijke instap vanwege de aanwezige duiksteiger. Absoluut hoogtepunt van deze stek is de constructie van dit gemaal zelf, wat prachtige begroeid is met oesters, zeesla en anemonen. Maar ook de vele krabben, kreeften en garnalen die zich hiertussen bevinden zijn meer dan de moeite waard.

Duik je mee, deze Dutch Dive?
Als je zin hebt om mee te gaan met deze Dutch Dive, schrijf je dan voor 1 september in via het inschrijfformulier hiernaast. Met of zonder buddy, je bent welkom!

Kosten
Voor deze Dutch Dive betaal je € 39,00 p.p. Hiervoor krijg je het volgende:
– Een gehele dag professionele begeleiding van Het Duikhuis Team (excl. gidsen)
– Twee prachtige duiken ter plaatse
– Uitgebreide briefing voor elke duik met alle informatie over de duikstek
– Lunch en versnaperingen tussendoor
– Lucht en lood

Wil je graag een gids mee die je de mooiste plekjes en onderwaterleven laat zien? Dat kan voor slechts €10 per duik extra. Heb je zelf geen duikuitrusting? Ook dat kunnen we voor je regelen. Een complete duikset huur je al voor €30, en daarvoor hoef je zelf niets meer mee te nemen; wel zo relaxed!

Als je de PADI Fotografiespecialty volgt, is het bedrag € 169,00, exclusief duikmaterialen. De factuur ontvang je per e-mail. Na bevestiging per e-mail is je deelname definitief, bij annulering zullen we een klein bedrag in rekening brengen.

We zien je graag onder water!

fb-icon tw-icon li-icon