Blijven duiken – Specialties

Wil je nog meer onder water zijn en je meteen van meer kennis en kunde voorzien, volg dan een of meer van de PADI Specialty Diver cursussen. Deze opleidingen duren meestal 1 of 2 dagen en je maakt daarin 2, 3 of 4 duiken. Een paar specialties zijn ‘droog’ zoals de materiaal en nitrox specialty .

Bij een Specialty cursus gaan we dieper in op het betreffende onderwerp in, zowel theorie als praktijk en je krijgt hiervoor een apart brevet. Bij elke specialty cursus bij het Duikhuis ontvang je ook  een PADI ‘crew pak’ met boek en DVD in het Engels of Nederlands, indien beschikbaar. Soms zijn er ook andere talen beschikbaar.

De meest spetterende Mastertitel die je kan halen!
Ben  je Rescue Diver, heb je minstens 50 gelogde duiken en heb je 5 specialty brevetten dan kan je je Mastertitel in het recreatieve duiken behalen: Master Scuba Diver.

Adaptive Support

Everybody DIVE now! Duiken toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen! Als Adaptive Support Diver leer je hoe je omgaat met duikers, die om welke reden dan ook, meer aandacht nodig hebben.

Kosten: v.a. € 245,-

MEER INFO

Aware Specialist

Save our Oceans! De onderwaterwereld heeft helden nodig, die opkomen voor de kwetsbaarste waterecosystemen ter wereld. Je leert hier een hoop over hoe jij de oceanen kunt beschermen.

Kosten: € 79,-

MEER INFO

Diepduiker

Veel duikers zien diepe duiken als extra uitdaging. Als je goed voorbereid en dus veilig de diepte in wilt, dan is deze specialty iets voor jou! Een ‘must’ voor duikers, die de Noordzee op gaan.

Kosten vanaf € 349,-

MEER INFO

Droogpakduiker

Het water te koud om te duiken in natpak, maar liever geen winterstop? Ervaar dan de betere warmte-isolatie van een droogpak, leer duiken met deze uitrusting en verleng droog je duikseizoen!

Kosten vanaf € 147,-

MEER INFO

Materiaalspecialist

Hoe werkt je ademautomaat nu eigenlijk? En hoe zit een kraan precies in elkaar? Een grote workshop om je duikmateriaal beter te leren kennen en daarna ook zelf kleine reparaties kunnen uitvoeren.

Kosten vanaf € 119,-

MEER INFO

Nachtduiker

Lijkt het je iets, om de nacht in te duiken? ’s Nachts zijn er vaak een hoop dingen te zien die overdag verborgen blijven. Hoe je dat zo goed en veilig mogelijk doet, leer je in deze specialty.

Kosten: v.a. € 196,-

MEER INFO

Navigatiespecialist

Navigeren blijft voor menig duiker toch wel een dingetje. Hoe fijn is het dat jij zelf de regie hebt en weet waar je naartoe zwemt. In deze specialty leer je over hoe je onder water (nog) beter kunt navigeren!

Kosten: v.a. € 196,-

MEER INFO

Nitroxduiker

Duik je vaak en meerdere malen per dag? Kom je op plekken waar je liever langer dan dieper duikt? Je leert de voordelen van duiken met verrijkte lucht: lucht met een hoger zuurstofpercentage.

Kosten: v.a. € 119,-

MEER INFO

Onderwaterfotograaf

Al het moois onder water ‘neem’ je gemakkelijk mee naar boven: door het prachtig te vangen met je camera! Je legt hier een mooie basis voor je volgende hobby: onderwaterfotografie!

Kosten: v.a. € 196,-

MEER INFO

Self reliant

Ooit iets in het water laten vallen of op zoek naar verloren “schatten”? Hier leer je hoe je efficiënt voorwerpen onder water vindt en naar de oppervlakte brengt. Klein en groot!

Kosten: v.a. € 245,-

MEER INFO

Stromingsduiker

Let it flow! Heerlijk met de stroom mee en genieten van alles waar je voorbij zwemt. Leer gebruik maken van de stroming bij het verkennen van duikstekken. Nuttig, ook in Nederland!

Kosten: v.a. € 147,-

MEER INFO

Trimspecialist

Je drijfvermogen, toch wel een van de belangrijke technieken tijdens het duiken Leer hoe je beter kunt uittrimmen en zo moeiteloos kunt zweven onder elke omstandigheid!

Kosten: v.a. € 147,-

MEER INFO

Volgelaatsmasker

Duiken met een volgelaatsmasker is een ervaring die je als duiker niet mag missen! Een breder gezichtsveld, geen masker meer hoeven klaren en kunnen ademen door je neus.

Kosten: v.a. € 196,-

MEER INFO

Wrakduiker

Wrakken hebben altijd een mysterieuze aantrekkingskracht gehad op duikers. Of ze nu expres of per ongeluk op de bodem terecht zijn gekomen, het verkennen van een wrak is leuk en spannend tegelijk.

Kosten: v.a. € 395,-

MEER INFO

Yoga Diver

In een wereld waarin alles steeds sneller moet, is het fijn om onder water te ‘unwinden’. Oefen hoe je je kalmte bewaart voor een spannende duik en bewust te genieten van ieder moment.

Kosten: v.a. € 199,-

MEER INFO

Zoeken en Bergen

Ooit iets in het water laten vallen of op zoek naar verloren “schatten”? Hier leer je hoe je efficiënt voorwerpen onder water vindt en naar de oppervlakte brengt. Klein en groot!

Kosten: v.a. € 245,-

MEER INFO

fb-icontw-iconli-icon